Quantcast
Channel: Stiri Crestine - stiri.resursecrestine.ro
Viewing all 2253 articles
Browse latest View live

Viața lui atârnă de un SMS. Trimite „Bogdan” la 8832 și salvează-l de la moarte!

$
0
0

Simptomele unei banale răceli au ascuns o boală extrem de gravă, în cazul unui copil de numai 9 ani din județul Olt. 

După numeroase controale și tratamente pentru ceea ce părea a fi o afecțiune minoră, Bogdan Bănică a fost diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică. 

Timp de un an, băiatul a făcut chimioterapie, însă cumplita boală nu a cedat. 

Cu teamă în suflet și cu speranță într-o minune, părinții lui Bogdan au cerut ajutorul medicilor din străinătate.  Speranța a venit de la un spital din Turcia, însă costul chimioterapiei, transplantului de măduvă și cazării pe durata tratamentului este uriaș: 120.000€. Deși este foarte mare, suma poate fi strânsă cu ușurință printr-un SMS cu textul Bogdan la numărul 8832. Fiecare mesaj de 2€ poate aduce salvarea băiatului de la un destin tragic. 

Donații mai pot fi făcute și prin card bancar, PayPal sau contract de sponsorizare pe site-ul nostru: salveazaoinima.ro

Împreună putem salva o inimă! 


Managementul resurselor umane și financiare în ONG-uri, companii și biserici

$
0
0

Centrul Areopagus vă invită la o dezbatere pe tema „Managementul resurselor umane și financiare în ONG-uri, companii și biserici”

Invitatul nostru este Jerry TWOMBLY, expert internațional în fund-raising și management organizațional. Evenimentul va avea loc în data de 9 octombrie 2017, orele 19.00, la sediul nostru din Calea Martirilor nr. 104, Timișoara.

În cadrul acestui eveniment vom lansa trei publicații din seria Cambridge Papers:

  • CREȘTINISMUL: ADEVĂRATUL UMANISM
  • ALEGERI INFINITE? Eliberându-ne de icoana culturală
  • CINE SUNT EU ASTĂZI? Criza modernă a identității

Participanții vor primi câte un exemplar gratuit din cele trei publicații. ​

Intrarea este liberă, dar vă rugăm să confirmați participarea dvs. la acest eveniment la adresa inscrieri@areopagus.ro

Vă așteptăm!

„Tot ce are suflare să laude pe Dumnezeu!”

$
0
0

Orașul Salonta (Bihor) va fi gazda celui mai îndrăgit și longeviv Festival coral de muzică religioasă. Biserica creștină baptistă „BETEL” din Salonta, păstorită de Florin Cociubei, vă invită, cu iubire frățească în Domnul Isus Hristos, să-L lăudăm împreună pe Dumnezeul mântuirii noastre, al dragostei și al păcii, în cadrul Festivalului corurilor creștine „Cântările Armoniei - Ioan Chișmorie Măderătanul (1904 – 1973)” organizat sub bagheta dirijorului Florea Burcă.

Reunind corurile bisericilor baptiste din Tinca, Gurbediu, Pâncota, Călacea și Salonta, concertul de muzică corală va fi găzduit Duminică, 15 octombrie, de la ora 17:00, de Casa de Cultură „Zilahy Lajos” din orașul Salonta și va purta amprenta slujirii în Hristos a maestrului dirijor Florea Burcă, artizanul și promotorul acestui festival în România. Linia melodică corală va fi modelată cu măiestrie, prin acompaniament la pian, de profesorul și compozitorul Nicodim Negruțiu.

Evanghelia Domnului și Dumnezeului nostru Isus Hristos va fi vestită de pastorii Emi Țundrea, Beni Hamza, Toni Mic, Florin Cociubei. Invitat este și primarul municipiului Salonta, ing. Török László care, alături de directorul Casei de Cultură, Kovacs Istvan, au susținut cu generozitate organizarea acestui festival de muzică religioasă.

Festivalul coral poartă, spre slava lui Hristos, numele robului lui Dumnezeu, Ioan Chișmorie Măderătanul (1904 – 1973), un credincios baptist din Transilvania, compozitor și interpret, autor a peste 400 de cântări corale bisericești.

IOAN CHIȘMORIE – O CLIPĂ DE FERICIRE SPRE SLAVA LUI DUMNEZEU...

Născut în prima lună a anului 1904 din părinții George şi Ana, Ioan Chișmorie - „Onică” venea în urma celor patru surori, alături de care îşi petrece copilăria în satul natal, Măderat (Arad). Alături de familie şi de oamenii simpli din podgoria munţilor Zărandului, „Onică” învăţă să lucreze la vie, la câmp şi pădure. Îndrăgeşte atât de mult satul originii sale încât, ani mai târziu, atunci când îşi semnează compoziţiile, nu ezită ca, pe lângă numele din acte, să mai adauge şi „Măderătanul”.

Harul artistic s-a manifestat de timpuriu, Ioan Chișmorie realizând primele schițe muzicale la vârsta de 13 ani, când a devenit membru al Bisericii baptiste din Măderat, fiind botezat la Arăneag. Se implică cu o dăruire totală în activitatea bisericească și cântă cu bucurie în corul bisericii. La 14 ani participă, în comuna Şiria, la un curs de învăţare a notelor muzicale. Acolo îl întâlneşte pe Ioan Slavici cu care leagă o prietenie creativă.

Se afirmă tot mai mult ca bun pianist, trompetist, un excelent baterist şi dirijor. În 1922 se înscrie la Conservatorul Municipal din Timişoara pe care, în anul al doilea, îl abandonează din cauza unor neînţelegeri cu direcțiunea. Ioan Chișmorie îşi dorea să facă cei patru ani de studiu în doi, dar pentru că nu s-a ajuns la o înţelegere, a părăsit şcoala.

Talentul de excepţie pe care l-a perceput ca fiind „Harul lui Dumnezeu revărsat asupra sufletului unui rob netrebnic”, îl chema într-o neîntârziată și permanentă slujire. La Congresul Tineretului Baptist de la Buteni, în 1925, îl întâlneşte pe Gill Everett cel care, din anul 1933 până în 1938, avea să devină directorul Seminarului Baptist din Bucureşti. În 1928, la Congresul de la Curtici, leagă relaţii de prietenie cu Dr. Rushbrooke, cel care a ajuns preşedintele Alianţei Mondiale Baptiste, un bun creștin care a intervenit permanent pe lângă autorităţile din România pentru drepturile și libertățile religioase.

Ioan Chișmorie a avut o mare admiraţie pentru Thomas Edison, iar la moartea acestuia, în 1931, arădeanul trimite o scrisoare de condoleanţe doamnei Edison, la West Orange în New Jersey. Doamna Edison îi răspunde printr-o altă scrisoare de mulţumire şi apreciere. În 1932 dedică un marş domnului Loyd George (fost prim-ministru al Angliei), de la care a primit cuvinte de apreciere. Printre scrisorile primite de inimosul „Onică”, arhiva familiei mai păstrează corespondența de la Nicolae Iorga pe care a avut plăcerea de a-l cunoaşte la Arad. Lui Octavian Goga i-a compus o melodie pe versurile poeziei „Rugăciune”, care se află înrămată la Castelul poetului de la Ciucea. Veturia Goga, soţia poetului şi ministrului, purtând corespondenţa cu compozitorul Ioan Chișmorie, păstrează scrisoarea prin care îi mulţumeşte şi îl asigură că acea donaţie a compozitorului va rămâne în muzeu, în salonul de donaţii.

La 33 de ani, în 1937, publică prima carte de cântări, „Cântările Armoniei”, cu 64 de cântări. Continuă să compună cântări tot mai complexe, în ideea de a publica volumul II al „Cântărilor Armoniei”, dar evenimentele politice ce au avut loc în acea vreme s-au dovedit a fi mai vitrege decât dorinţa arzătoare de slujire a robului lui Dumnezeu – compozitorul Ioan Chișmorie.

Al Doilea Război Mondial l-a prins în vâltoarea sa şi pe „Onică” - comandant de grupă, care a participat la bătăliile de pe frontul de est, la asediul Odesei şi Sevastopolului. Fiind pe front, la 12 octombrie 1941, trimite o scrisoare familiei. În ciuda cenzurii, depeșa a fost reprodusă şi publicată în gazeta „Timpul Transilvaniei”, atât pentru calităţile literare, cât şi pentru patriotismul curajos. Ioan Chișmorie a fost rănit în timpul războiului, iar Statul român l-a onorat cu decoraţia „Bărbăţie şi Credinţă”. Suferinţele şi viaţa grea de pe front l-au inspirat pe Ioan Chişmorie care dă astfel viață unor noi compoziţii de muzică religioasă.

În anul 1950 se căsătoreşte cu Maria Chirla din Tulca (Bihor) şi primesc binecuvântarea celor patru copii: Stelian, Felix, SaintClaire, Eleonora. Compozitorul Ioan Chișmorie călătorește neobosit prin toată ţara, vizitând aproape toate bisericile evanghelice unde organizează cursuri de cor, de fanfară şi orchestre de instrumente iar, în mod special, cursuri de dirijori. Compoziţiile muzicale sunt completate cu piese de teatru religios, poezii, nuvele, epigrame, rugăciuni şi un oratoriu - „Iosif în Egipt”.

La Sinaia, la Castelul Peleş, îi oferă Regelui Mihai valsul „Flori de la Sinaia” iar „Imnul Regal”, deşi compus în anul 1930, este înmânat personal Regelui României de către unul din fiii Chișmorie, Stelian, abia în anul 1996, la Palatul Elisabeta, după aproape 70 de ani.

Majoritatea melodiilor inspirate de Ioan Chișmorie nu au fost compuse în stări de bucurie. Totuşi, omul lui Dumnezeu avea puterea să cânte de fiecare dată când îl vizita cineva și să spună cu ochii în lacrimi de bucurie: „Slavă Domnului! Am bucuria să trăiesc încă o clipă de fericire pentru ceea ce am făcut şi de data aceasta, spre Slava Domnului!”

Prigoana şi hărţuirile securităţii comuniste s-au accentuat tot mai mult în ultimii ani de viaţă ai compozitorului. După avertizări multiple şi ameninţări, i s-a interzis să mai organizeze cursuri de orchestre, fanfare sau coruri cu tinerii din bisericile neoprotestante. A fost acuzat de mobilizare în masă a tineretului şi, nu de puţine ori, Ioan Chișmorie şi-a petrecut nopţile prin posturile de miliţie.

Astăzi, în urma celor 4 copii, compozitorul Ioan Chişmorie este reprezentat de 11 nepoţi. În România, de șase (Cristian, Simona, şi Amadeus Chişmorie; Lawrence, David, şi Matei Chişmorie), iar în Chicago de cinci (Raluca și Raul Caraba; Anna, John şi Sarah Chişmorie).

La Măderat, pe 2 septembrie 2012, Domnul a chemat-o acasă pe Maria Chişmorie, cea care a fost pentru Ioan Chişmorie „un ajutor, un sprijin nelipsit, o soție credincioasă” şi, împreună, sunt înmormântaţi în cimitirul de la marginea satului.

(sursa:  St. Claire CHISMORIE  –  Chicago; istorieevanghelică.ro; facebook.com/ioanchismorie)

 

Sorin Petrache

 

Foto: Ioan Chișmorie (stânga), Ieremia Hodoroabă și prof. universitar Gheorghe Frățilă în curtea Seminarului Teologic Baptist din București (1971)

Conferința “O mărturie americană despre libertatea de conștiință” la Timișoara

$
0
0

Luni, 9 Oct 2017, la Centrul Regional de Afaceri Timisoara, Bulevardul Eroilor de la Tisa, nr. 22 va avea loc conferința “O mărturie americană despre libertatea de conștiință”.

Comitetul de inițiativă cetățenească, Coaliția pentru Familie și platforma civică “Ȋmpreună” vă invită la conferinƫa “O mărturie americană despre libertatea de conștiință”, având ca invitaƫi din Statele Unite ale Americii pe Kim Davis şi Harry Miheț.
Funcționar în Rowan County, Kim Davis a fost obligată să încheie căsătorii între persoane de același sex, deși acest lucru era în contradicție cu propriile convingeri religioase, iar refuzul a dus la încarcerarea ei.
Mărturia lui Kim este unică și puternică. Petrecând 6 zile în inchisoare în S.U.A. pentru refuzul de a elibera certificate de “căsătorie” între cupluri de același sex, Kim a cunoscut și a “beneficiat” personal de “toleranța” celor care predică toleranța. Kim a fost gata să plătească orice preț pentru credința ei.
Harry Miheț – vicepreședinte Afaceri Juridice și Director Consiliu Litigii al Liberty Counsel, organizație internațională nonprofit de litigii, educație și politici dedicată promovării libertății religioase, sanctității vieții și familiei. Cu filiale în Florida, Virginia, Washington D.C. și în Israel, Liberty Counsel are sute de avocați în întreaga lume.
Harry a crescut în România comunistă, iar la vârsta de 12 ani a emigrat cu întreaga familie în Statele Unite, unde a obținut licențe în Științe Politice și Criminologie la Universitatea din Florida. În 2002, a absolvit magna cum laude la Duke University School of Law.
Harry s-a alăturat Liberty Counsel în 2008, fiind implicat în lupta pentru protejarea drepturilor și libertăților religioase și nu numai.

In apropierea referendumului național de modificare a art. 48, alin. 1 din Constituția României, Kim Davis și Harry Miheț vor vorbi cetățenilor români despre importanța revizuirii Constituției pentru a proteja familia și libertatea religioasa.

Prezentare lucrare

$
0
0

Lucrarea „Răscumpărați prin har” este împlinirea viziunii unui membru al bisericii Elim Viena: implicarea unor frați cu dizabilități fizice dar potențial într-o lucrare radio. Astfel s-a format echipa „Răscumpărați prin Har”, această lucrare funcționând din prima parte a anului 2016. Pentru această echipă dăm slavă Domnului nostru Isus Hristos. Mărturisim că prin slujirea în această lucrare ne-am găsit cu toții chemarea pe care ne-a făcut-o Domnul. Suntem membri în biserici de denominațiune Penticostală, Baptistă și Creștini după Evanghelie.

Voluntarii participă la realizarea de materiale audio (emisiuni, eseuri, meditații, poezii) ce alcătuiesc grila de funcționare a Radio Vocea Evangheliei Viena – transmis online (1) și Radio Fir Dej (2). Astăzi echipa RpH administrează și susține în totalitate Radio Vocea Evangheliei Viena. Suntem în strânsă legătură cu diferite stații RVE din România, acestea permițându-ne să folosim emisiunile lor.

Echipa RpH face apel la toți cei ce au pe inimă lucrarea Domnului să ni se alăture și să ajute astfel ca Evanghelia Domnului nostru Isus Hristos să poată fi răspândită și prin radio. (3)

Pentru ascultarea postului de radio vă stau la dispoziție următoarele posibilități:

(1) Emisiunile realizate, poeziile și meditațiile se regasesc si pe cunoscutul portal www.resursecrestine.ro.
(2) Pe frecvența 96,2 FM avem posibilitatea să transmitem Cuvântul Evangheliei la un post de radio laic ce emite in spectrul FM pe o rază de 30 Km și acoperă ca. 50.000 de locuitori zilnic timp de 6 ore (luni-duminică între orele 12-18).
(3) Implicarea nu necesită cunoștințe de calculator. Echipa RpH va face inițierea în lucrare celor care doresc să se implice.

Date de contact:
Web: http://www.rascumparatprinhar.eu/
Tel: +43 (1) 9201474
Tel: +43 (677) 61949909
Tel: +43 (677) 61265341
Email: radio.rve.viena@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/rascumparatiprin.har.9

Conferința Wycliffe România ”Parteneri în Traducerea Bibliei”, Sibiu

$
0
0

După ani de colaborare în lucrarea de traducere a Bibliei, atât în țară cât și la marginile pământului, relație pe care o apreciem mult, a venit timpul să ne întâlnim cu dumneavoastră, atât reprezentanți ai bisericilor locale cât și ai organizațiilor partenere. Scopul întâlnirii este întărirea parteneriatului, și prezentarea lucrării și a contribuției Bisericii din România în traducerea Bibliei. De asemenea dorim să căutăm împreună Fața Domnului privitor la înaintarea lucrării, și la împlinirea viziunii: traducerea Bibliei în toate limbile care au nevoie de ea. De aceea, Wycliffe România vă invită la conferința ”Parteneri în Traducerea Bibliei”. Cu nădejdea că sunteți disponibil, invităm păstorul sau, după caz, prezbiterul bisericii locale, sau directorul organizației. În caz contrar vă rugăm să delegați un reprezentant.

Pentru a participa la conferință, sunt necesare înscrierea și plata taxei de participare.

Înscrierea se poate face AICI, fie prin contact telefonic (de luni până vineri, între orele 8 și 13) sau prin e-mail.

Vă așteptăm la această părtășie prin care urmărim Gloria lui Dumnezeu pe întregul pământ (Ps. 72:19)!

Ruben Dubei
Director Executiv
Wycliffe România

Pastorul Victor Opriș a plecat la Domnul

$
0
0

Dumnezeu a chemat acasă pe fratele Victor Opriș, păstorul senior al bisericii noastre.

Servicul de priveghi: 
Vineri, 13 octombrie, ora 18.

Serviciul de înmormântare: 
Sâmbătă, 14 octombrie, ora 13.

Ambele slujbe vor avea loc la Bis. Isus Lumina Lumii, str. Petru Bran, nr. 11.

După o viață bogată de slujire și după aproximativ trei ani grei de suferință, fratele Opris Victor, a fost chemat să se odihnească de munca și suferința lui, acasă în brațele Domnului.

Biserica Isus Lumina Lumii transmite condoleanțe familiei. 
Dorim ca Dumnezeu să mângâie întreaga familie.

P. S.: Dorința familiei Opriș este să nu se aducă, coroane.

 

La începutul lunii August, fiind în vizită în România, am simțit un puternic îndemn să-l vizitez pe fratele Opriș. Era internat în spital în orașul Carei.

L-am admirat încă din anii când era student al Seminarului Teologic Penticostal din București.

Un predicator înzestrat cu dar de vorbire cum rar am întâlnit, pastorul Victor Opriș a fost apreciat atât ca evanghelist cât și ca învățător.

Nu voi uita momentele deosebite de părtășie și evenimentele pe care le-am sărbătorit împreună în ogorul Evangheliei!

Modul în care s-a raportat la perioada de suferință din ultimii ani de viață este un adevărat model de reconciliere, smerenie, demnitate și credință!

Pentru mine a fost și un prieten care m-a încurajat și sfătuit când am avut nevoie.

Domnul să mângâie familia îndoliată și Biserica din Satu Mare!

Cristian Ionescu

Noutăți de pe câmpul de slujire – familia Pașcalău

$
0
0

Luptă lupta cea bună a credinței, apucă viața veșnică (1 Timotei 6:12)

Mălcam Addis Amăt! (Un Bun Nou An)
După calendarul etiopian, în urmă cu două săptămâni am intrat în anul 2010. Ca în fiecare an și de data aceasta am trăit un moment de cercetare, dorind să înțelegem și să acceptăm timpul lui Dumnezeu în viața noastră. Pentru noi, anul 2010 a fost anul în care am venit în Etiopia. Uitându- ne în urmă la cei șapte ani petrecuți aici și știind prin câte situații dificile am trecut ca familie, ne- am pus întrebarea dacă am fi gata s-o luăm de la-nceput. Și am recunoscut sincer, că au fost ani grei, dar plini de binecuvântări.

BINECUVÂNTARE PRIN CONLUCRAREA ÎN TRUPUL LUI CRISTOS

Cu cât înaintăm în această lucrare, înțelegem tot mai clar că lărgirea Împărăției lui Cristos este misiunea oricărui creștin binecuvântat. Bazându-mă pe aceasta, vara trecută, am încercat să prezint lucrarea de traducere a Bibliei din perspectiva conlucrării. Bucuria mea a fost mare când am văzut interesul fraților față de ceea ce s-a făcut, ce se poate face, și dorința lor de a se implica la nivel de biserică sau individual. Recunoaștem că nu putem fi singuri în această misiune, ci rugăciunile înălțate, încurajările scrise și banii trimiși de dumneavoastră au adus binecuvântare peste lucrare, iar bucuria lucrării împlinite este în unitate. M-a impresionat modul practic în care a exprimat un frate acest fapt: “Nu știu cât valorează un cuvânt sau o propoziție tradusă din Cuvântul lui Dumnezeu, dar măcar la câte o virgulă să contribuim și noi cu banul nostru!”..., ca și conlucrători și împreună moștenitori ai promisiunii lui Cristos.

BINECUVÂNTARE ÎN ÎNȚELEGEREA UNEI NOI CULTURI

În această lună am luat parte la o conferință organizată pentru surzii din Etiopia și am fost mișcat până la lacrimi, văzându-i închinându-se prin semne. Erau acolo si doi tineri surzi și orbi, care pentru a se închina își țineau palmele peste mâinile altor închinători și mișcându-le în unitate, Îl lăudau pe Dumnezeu. Am fost încurajat să văd interesul lor pentru Cuvântul lui Dumnezeu și m-a uimit modul creativ în care au pus în cântece pasajele biblice traduse.

Detalii...

Rugăciune pt. familia Pașcalău


Preludiu pentru Cerul lui Dumnezeu

$
0
0

Salonta a găzduit cel mai îndrăgit și longeviv Festival coral de muzică religioasă - „Cântările Armoniei - Ioan Chișmorie Măderătanul”. Organizat de Biserica creștină baptistă „BETEL” din Salonta, păstorită de Florin Cociubei și modelat cu măiestrie de har divin sub bagheta dirijorului Florea Burcă, festivalul a reunit, Duminică, 15 octombrie, la Casa de Cultură „Zilahy Lajos” din Salonta, corurile Bisericilor baptiste din Tinca (dirijor Marin Guț), Gurbediu (dirijor Daniel Foltuț), Pâncota (dirijor Teodor Vesa), Călacea (dirijor Florea Burcă) și Salonta (dirijor Ionel Miheș). La eveniment au participat peste 150 de coriști, care au slujit lui Dumnezeu în fața a peste o sută de spectatori de diferite etnii și confesiuni religioase, din oraș și din localitățile limitrofe.

 Amprenta slujirii în Hristos Domnul a maestrului dirijor Florea Burcă, artizanul și promotorul acestui festival coral în România și în străinătate, a fost întărită de linia melodică meșteșugită în vibrații sacre, prin acompaniament la pian, de profesorul, compozitorul și dirijorul Nicodim Negruțiu.

Evanghelia Mântuirii prin Jertfa Domnului și Dumnezeului nostru Isus Hristos a fost vestită de pastorii: Dr. Emanuel Țundrea, Beniamin Hamza, Toni Mic, Valer Slăvoacă și Florin Cociubei. Corul bărbătesc al Bisericii „Betel” (Vasile Moisi, Teofil Marișcaș, Neluțu Buda, Ghiță Buna, Andrei Crețu, Ionel Miheș și Dani Olcean - pian) a păstrat plină candela festivalului prin zeci de cântări religioase, care au adus în inima spectatorilor dorința de a-L lăuda, cu toții, pe Dumnezeul Vieții.  

Invitat a fost și primarul municipiului Salonta, ing. Török László care, alături de directorul Casei de Cultură, Kovacs Istvan, au susținut cu generozitate organizarea acestui eveniment cultural-religios. „Acest festival de muzică religioasă oglindește modul în care Creatorul nostru, Dumnezeu, a dorit viețuirea pe acest pământ, rânduind și poruncind o bună conviețuire între oamenii  uniți în diversitate, în bucuria închinării laolaltă. Când omul cântă Bunului Dumnezeu, diferențele și divergențele dispar cu desăvârșire din gândirea lui. Muzica sufletului nostru este cea mai frumoasă rugăciune, iar astăzi, la Salonta, această rugăciune a vibrat divin, ca o binecuvântare revărsată din miile de coruri de îngeri. Mă simt aici, la acest festival coral, ca în mijlocul unei mari familii. O familie iubită de Dumnezeu ”, a ținut să precizeze primarul Török László în discursul său oficial.

„Festivalul coral de muzică religioasă poartă, spre slava Domnului Isus Hristos, numele robului lui Dumnezeu, Ioan Chișmorie Măderătanul (1904-1973), credincios baptist din Arad și purtător al Crucii Mântuitorului Hristos în lucrarea misionară a bisericilor protestante și neoprotestante din întreaga Transilvanie a secolului trecut. Compozitor, dirijor și interpret, autor a peste 400 de cântări corale bisericești, Ioan Chișmorie l-a întâlnit pe Ioan Slavici cu care a legat o prietenie creativă, dar și pe Octavian Goga căruia i-a compus o melodie pe versurile poeziei Rugăciune, care se află înrămată la Castelul poetului de la Ciucea. Arhiva familiei Chișmorie mai păstrează și astăzi corespondența inedită de la Nicolae Iorga, pe care compozitorul a avut plăcerea de a-l cunoaşte la Arad. Mărturia acestui om credincios, aspru prigonit și greu încercat în misiunile sale de evanghelizare prin cântare, ne obligă astăzi pe noi, purtătorii cântecelor sale, să lucrăm cu mult mai multă responsabilitate, credință, curăție, dăruire și angajament personal în via lui Dumnezeu, pe ogorul sfânt al Evangheliei Domnului Isus Hristos. În această seară facem repetiție... Repetiție pentru Cerul lui Dumnezeu, acolo unde vom cânta în cor, alături de îngeri, lauda Celui ce ne-a creat, ne-a iubit, ne-a iertat și ne-a mântuit prin jertfa Fiului Său, Hristos Isus”, ne-a mărturisit Florin Cociubei, pastorul Bisericii baptiste „Betel” din Salonta.

Sorin Petrache  (Foto: Andrei Petrache)

Să te cunoască pe Tine - familia Cuceuan

$
0
0

„Și viața veșnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, și pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu.” Ioan 17:3

Dragii noștri,
În perioada verii am fost implicați în diferite proiecte și am călătorit destul de mult, de aceea dorim să Îi mulțumim Domnului pentru toate lucrurile. Dorim să vă aducem vești bune, vești care ne dorim să fie o mărturie încurajatoare pentru toți cei care ne sunt alături în această frumoasă lucrare de traducere a Scripturii, de evanghelizare și ucenicie, cu și pentru surzi.

TABĂRA DE MISIUNE ȘI TABĂRA DE ODIHNĂ

Ne-am bucurat că și în acest an să putem participa la tabăra de odihnă, unde alături de alți misionari români am avut parte de un timp binecuvântat. Timp de o săptămână am reușit să ne deconectăm de activitățile de zi cu zi, să avem un timp de părtășie unii cu alții și să medităm la viața noastră de slujire și la relația cu Dumnezeu din ultimele 12 luni. Suntem recunoscători pentru că am putut participa la această tabără. Am fost încurajați și binecuvântați.

Pentru o zi am fost alături de cei prezenți la tabăra de misiune, organizată de Wycliffe România și APME, la Mărișel, în județul Cluj. Am avut ocazia să împărtășim despre lucrarea de traducere a Scripturii printre surzi, cu cei prezenți (aproximativ 60 de tineri), iar Daniela a cântat în limbajul semnelor românesc, cântarea „Eu de Tine am nevoie”. Am fost încurajați de discuțiile avute cu unii dintre participanți, care sunt dornici să lucreze ca misionari sau să susțină lucrarea de misiune. Domnul să lucreze în viața și inimile lor!

 

CĂLĂTORIA DIN TANZANIA

În perioada 2-16 septembrie anul curent, Ionuț a fost în Tanzania alături de doi colegi GSLT (Echipa Globală Limbajele Semnelor). S-a finalizat traducerea capitolului 14 din Evanghelia după Ioan, iar traducerea capitolului 5 din Romani este în proces de revizuire și aprobare.

Șase persoane surde au participat la verificarea traducerii capitolului 14 din Ioan. De fiecare dată, o astfel de verificare este o mărturie puternică printre surzii care vin, văd traducerea video și astfel, Îl cunosc pe Dumnezeu pentru prima oară prin versetele Scripturii. Trei dintre participanți sunt musulmani, iar discuțiile pe baza Scripturii în limbajul semnelor au fost benefice și ne rugăm ca Domnul să lucreze în inimile lor.

Detalii...

Rugăciune pt. familia Cuceuan

Interviu în exclusivitate cu Will Graham - de Isaharus blog

$
0
0
Reprezint blogul şi librăria Isaharus şi am dori să vă adresăm câteva întrebări.
    1. Lidia Miclea: Ce sfat aveţi pentru cititorii noştrii într-o societate în care din ce în ce mai puţini oameni citesc cărţi?
      Will Graham: Personal sunt un om căruia nu-i place să citească cărţi (rade...) dar este important să citim, iar singura carte pe care o iubesc să o citesc este Biblia, este Cuvântul lui Dumnezeu. Este felul în care Dumnezeu îmi vorbeşte, felul în care Dumnezeu mă ajută în viaţă, e ca o hartă pentru a supravieţui. Eu citesc cuvântul lui Dumnezeu, dar mai citesc şi alte cărţi. Nu sunt un bun cititor dar îmi place să citesc despre alţi oameni şi să învăţ despre alţi oameni. Îmi place faptul că, copii mei iubesc să citească, toţi copii mei citesc cărţi, dar nu au luat obiceiul acesta de la mine pentru că mie nu prea îmi place să citesc, dar cititul este foarte important şi voi perfecţiona asta pentru ca astfel voi putea citi cuvântul lui Dumnezeu şi planul lui pentru viaţa mea. Deci cititul este foarte important şi vă încurajez să citiţi cărţi dar mai ales Biblia.

            2.  L.MCum poţi descrie relaţia ta cu Dumnezeu?
W.G:  Pe când aveam doar 16 ani mi-am predat viaţa lui Isus Hristos, era într-o duminică, îmi amintesc că eram la biserică. Eu am crescut într-o familie creştină, mama şi tatăl meu erau creştini şi mă duceau la biserică. Atunci am împlinit 16 ani şi s-au întâmplat nişte schimbări. Fiind un nou an eram prea mare să merg la şcoala duminicală, astfel că a trebuit să merg cu cei de 17 ani în aşa numita “Biserică în creştere”, iar cei de peste 20 de ani erau în Biserica mare. Eu nu-mi doream să fiu acolo (Biserica în creştere), pentru că vroiam să fiu la şcoala duminicală deoarece acolo ne dădeau prajiturele, mâncare şi suc; asta a fost drăguţ; dar în acea duminică i-am vazut pe cei din Biserica mare că aveau pâine şi suc de struguri, era defapt Cina. Eu nu ştiam ce era aceea, credeam că sunt chipsuri şi mi-am spus: “Şi ei ne dau gustări”. Eram foarte entuziasmat pentru că îmi plăcea sucul de struguri şi pâinea. Când fraţii au venit, eu am întins să i-au pentru ca ei ne serveau şi treceau printre rânduri şi am vrut şi eu să mă servesc dar tatăl meu m-a plesnit peste mână si mi-a spus: “Nu, nu” dar eu nu am înţeles de ce?!
L.M:  Şi eu am făcut asta (rade…)
W.G: Bine (rade…) dar tata m-a dus acasa şi mi-a spus de ce, pentru că nu-l aveam pe Isus în viaţa mea. El m-a întrebat : “Tu vrei ca Isus să vină în viaţa ta?” şi atunci am realizat faptul că deşi aveam doar 16 ani, aveam nevoie de Isus, aveam nevoie de iertarea Lui şi vreau să petrec o eternitate cu El, deci vreau ca Isus să vină în viaţa mea şi să mă ierte de păcate, iar El a făcut asta. Sumarizând viaţa mea de creştin, încă de când aveam doar 16 ani mi-am spus că vreau să trăiesc cu El, vreau să traiesc pentru El. Eu nu eram un baiat rau, dar eram puţin mai rau decat un copil cuminte. (rade…)
Părinţii mei, mama şi tatal meu, m-au iubit, m-au încurajat să-l iubesc pe Isus şi am făcut-o iar dealungul vieţii, am simţit că Dumnezeu mă cheamă să fiu predicator. Astfel am început să fiu predicator pentru că am simţit că asta vrea Dumnezeu să fac, nu pentru că m-au sfătuit Billy Graham sau Franklin Graham, a fost pentru că Dumnezeu a vrut să fac asta. Deci am devenit un predicator, un evanghelist şi acum pot să merg în toată lumea şi să întorc oameni la Isus iar asta este doar măreţia muncii Lui.
 
                3. L.MPoţi să îmi spui opinia ta despre bisericile anului 2017, când tot mai multe religii apar iar multe dintre ele sunt departe de adevăr?
W.G În lumea care trăim astăzi, în special pe internet, asa cum facem şi noi acum (rade…), oamenii vor intra pe internet să vadă asta. Datorită internetului  putem vedea oameni din diferite regiuni, din intreaga lume. Oferim mai tot timpul nostru navigării pe facebook, twiter sau reţele de socializare iar unii oameni încep să se gândească chiar şi la televiziune, astfel se deschid unei alte lumi, o lume diferită cu diverse religii. Unii oameni spun, ca au ceva de învăţat de la fiecare religie iar eu le spun: “Nu”. Toate religile din lume, exceptând una singură, toate spun: “Trebuie să faci asta şi asta şi cealaltă că să ajungi în rai”. Aceasta este versiunea lor, că trebuie să faci anumite lucruri ca să fii un om bun. Biblia şi Isus Hristos spun altfel.  Să zice că eşti o persoană rea şi nu poţi face nimic pentru a ajunge în rai. Tu poţi face orice. Ai zice că eşti fără speranţă şi chiar aşa este. De aceea Dumnezeu a facut ceva pentru noi. De aceea Dumnezeu a venit pe pământ întrupat în Isus şi pe o cruce El a murit pentru noi. În multe religii se spune că tu trebuie să mori pentru Dumnezeu dar creştinismul spune ca Dumnezeu a murit pentru noi, toate celelalte religii spun că tu trebuie să faci toate aceste lucruri pentru a ajunge în rai dar pentru creştini Dumnezeu a venit printre noi s-a pogorât pe pământ. Deci este o singură religie care se diferenţează de toate celelalte religii, şi anume creştinismul. Sunt mulţi oameni care nu învaţă creştinismul corect de aceea eu cred că este foarte important să citeşti Biblia şi să o înţelegi, să găseşti o biserică bună din care să fii parte pentru ca ei te vor învăţa despre Dumnezeu, să ai prieteni buni creştini, ei te pot ajuta dacă ai întrebări. Eu cred că este foarte important, ca atunci când te uiţi la toate celelalte religii să vezi că este una diferită faţă de restul. Tu nu trebuie să mori pentru Dumnezeul tau ci Dumnezeu a murit pentru tine iar astfel tu poţi trăi. Toate celelalte religii, spun că trebuie să mori pentru a avea parte de pace dar Hristos, spune ca poţi avea pace acum iar de aceea crestinismul este pentru acum nu este despre viitor ci despre prezent. De aceea este important să citim cuvintele Domnului , să le studiem, să le înţelegem pentru ca Dumnezeu are un plan şi trebuie să-l primim ca pe un cadou, nu trebuie să-l cumperi, ci doar să-l primeşti ca pe un cadou gratuit, este foarte important faptul că, uitându-ne la toate religile, este una singură care se diferenţează de restul, şi aceasta este Isus.
L.M: Mulţumesc pentru timpul acordat. Dumnezeu să vă binecuvinteze!
W.G: Mulţumesc foarte mult.
 
Interviul integral îl găsiţi pe canalul nostru de youtube:
https://www.youtube.com/channel/UCRZ6_4G29F1MQ7VVBLXpvNw?view_as=subscriber

Mulţumim colegelor noastre de la Isaharus, pentru materialul realizat si pentru traducerea interviului, Anca Damaris si Lidia Miclea. 
Nota: Deţinem drepturile de autor pentru text, imagini si video. Interzis a se copia. 

Inaugurare Biserica Adoratio

$
0
0

Dupa mulţi ani, luni şi săptămâni de aşteptare, clădirea "Bisericii Adoraţio" ne invită să-i călcăm pragul. E pregătită în haine noi de sărbătoare şi e gata să ne ofere cel mai bun confort, pentru a nu avea nici cel mai mic motiv de a nu veni să o vizităm ori de cate ori e deschisă pentru publicului larg. Mulţumim lui Dumnezeu pentru toti cei care s-au implicat mai mult sau mai puţin în construcţia acestui lăcaş de închinare, celor care au investit timp şi mai ales resurse materiale pentru a se putea construi această biserică. Suntem responsabili fiecare dintre noi să aducem oameni la Isus, să umplem rândurile acestei biserici încât să fie neîncăpătoare la fiecare program. E nevoie de implicarea noastra pe străzile din Floreşti, un cartier cu peste 65.000 de locuitori, care are nevoie de Dumnezeu.  (Mai multe detalii si imagini: https://isaharus.blogspot.ro/2017/10/inaugurare-biserica-adoratio.html)
 

"Un lucru cer de la Domnul şi-l doresc fierbinte: aş vrea să locuiesc toată viaţa mea în Casa Domnului, ca să privesc frumuseţea Domnului şi să mă minunez de templul Lui. Căci El mă va ocroti în coliba Lui, în ziua necazului, mă va ascunde sub acoperişul cortului Lui şi mă va înălţa pe o stâncă." (Psalmul 27:4-5)
  • Deschiderea va avea loc duminică, 29 octombrie 2017 de la ora 10:00.
  • Adresa "Bisericii Creștine Penticostale ADORATIO" din Florești (Cluj) este B-dul Cetatea Fetei nr. 9.

Eveniment pentru copii - Noe și Arca

$
0
0

Cartea Cărților se întoarce la Biserica Speranța! Vă invităm împreună cu copiii voștri (4 - 12 ani) într-o nouă aventură prin lumea Bibliei. Vom cânta împreună, ne vom uita la desene și vom avea concursuri cu premii. Desigur, nu va lipsi nici roboțelul Memo pe care copiii îl îndrăgesc.


VĂ AȘTEPTĂM CU DRAG!

 

Str. Cernăuți nr. 49

Ziua mondială a Bibliei | 12 noiembrie 2017

$
0
0

Ziua Mondială a Bibliei ne oferă oportunitatea să ne alăturăm Bisericii universale în:
- a predica despre rolul și importanța Sfintelor Scripturi pentru viața de credință personală, creșterea Bisericii (evanghelizare, ucenicie, echiparea lucrătorilor, plantare de biserici) și misiune sau extinderea Împărăției până la marginile pământului;
- a mulțumi lui Dumnezeu pentru Cuvântul Său cel sfânt prin care L-am cunoscut pe Domnul, creștem în asemănarea Lui și prin care Domnul ne călăuzește spre patria cerească;
- a ne ruga pentru mișcarea de traducere a Bibliei și pentru popoarele care încă nu au primit această binecuvântare, pentru traducători și familiile lor, pentru lucrarea grea de traducere și pentru inimi deschise la Cuvântul lui Dumnezeu;
- a dărui pentru traducerea Bibliei și pentru traducători, fără de care lucrarea este împiedicată.

Statistici traducerea Bibliei

Întruparea și traducerea Cuvântului

Ziua mondială a Bibliei

Rugăciune pentru traducerea Bibliei și misionari

Un gest mic pentru o cauză mare. Trimite „Ioana” la 8832 și oprește-i durerea!

$
0
0

Cum ar fi dacă ai salva o viață cu 2€? Fără mers la bancă, fără hârtii sau formulare de donație, fără angajamente, ci doar cu un singur SMS... 

„Ioana” la numărul 8832 poate fi mesajul care te transformă în eroul unei fetițe mult prea mici pentru o suferință atât de mare. 

Copila a fost diagnosticată cu amiotrofie spinală de tip 2, o boală cumplită care îi afectează întreaga musculatură, până și capacitatea de a respira! 

Ioana are nevoie urgentă de o operație de îndreptare a coloanei îndoite de o formă severă de scolioză, care îi amenință unul dintre plămâni. Costul intervenției este mult prea mare față de cât pot părinții să asigure: 40.300€. 

Doar împreună o putem ajuta pe fetiță să aibă o șansă la o viață mai bună! Un singur SMS cu textul Ioana la numărul 8832 de pe orice telefon din rețelele Digi, Orange, Vodafone și Telekom poate face diferența! 

Donații mai pot fi făcute și prin card bancar, PayPal sau contract de sponsorizare pe site-ul www.salveazaoinima.ro


Program de formare în Consiliere Biblică

$
0
0

Vă aducem în atenţie programul de FORMARE ÎN CONSILIERE BIBLICĂ oferit de Centrul Areopagus în parteneriat cu Grace Fellowship Church, SUA, 2018-2020.

Programul are ca scop principal formarea de consilieri competenţi şi dedicaţi în slujire, care să sprijine lucrarea de consiliere pastorală şi să vină în întâmpinarea nevoii stringente de consiliere biblică în cadrul bisericilor locale.

Înscrierile se fac până la finalul anului curent. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultaţi afișul atașat sau să ne vizitați la adresa www.areopagus.ro/consiliere-biblica

Român din neam de DUMNEZEU, Editia a VI-a

$
0
0

       Ne bucuram ca si anul acesta putem anunta ca in data de 18 Noiembrie 2017 ora 12:00, Biserica Crestina Baptista "Golgota" Turnu-Ruieni,va invita cu toata dragostea sa participati la editia a 6-a, Român din neam de DUMNEZEU,pentru a ne inchina impreuna si a sarbatori prin Cantare, Rugaciune, Predica si Arte marea Dragoste pe care DUMNEZEU  a revarsat-o peste Romania.
 

       Va rugam sa nu pregatiti nimic ca si grup deoarece o sa pregatim anumite surprize pentru voi.
 

       Va asteptam cu drag!

Anunt umanitar: trimite "RAFAEL" la 8829 si salveaza-i viata!

$
0
0

Numarul de SMS 8829 este valabil pentru Rafael pentru perioada 15 Octombrie 2017 – 15 Noiembrie 2017, in retelele Orange, Vodafone, Telekom Romania si Digi. Suma alocata cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donatiile de pe abonament. In retelele Digi Mobil, Orange si Telekom Romania Mobile, pentru cartelele preplatite, TVA-ul a fost retinut la achizitionarea creditului. Pentru donatiile de pe cartele preplatite, in reteaua Vodafone utilizatorii nu platesc TVA.
UPDATE: 1 Octombrie: Rafael continua tratamentul si lupta lui impotriva CANCERULUI la Spitalul Koc University Hospital din Istanbul! Cu totii suntem alaturi de el! Hai sa il ajutam prin donatiile noastre sa isi poata plati tratamentul! Mai jos va prezentam cateva noi imagini cu Rafael din spital.

UPDATE 25 Septembrie: Va multumim pentru donatiile dvs pentru Rafael. Asociatia noastra a platit pentru Rafael, direct in contul spitalului, suma de 7.000 de Euro. Mai jos va prezentam materialul video de multumire din partea domnului Marius, tatal lui Rafael.


UPDATE: 20 Septembrie
Prima sedinta de chimioterapie

Suferinta lui Rafael a inceput in Decembrie 2016 cand a inceput sa aiba dureri groaznice de picior. Parintii au fost cu el la spitalul din Alexandria, Bagdasar – Arseni si Grigore Alexandrescu, unde din pacate parintii nu au primit un diagnostic concret. Astfel, au plecat de urgenta in Turcia unde i-au facut lui Rafael toate analizele si investigatiile necesare. Din pacate, diagnosticul a fost cumplit: CANCER osos (Osteosarcom).

Osteosarcomul este o forma mortala a cancerului musculoscheletic.
In acest context, Rafael a inceput sedintele de chimioterapie la Spitalul Koc University Hospital din Istanbul. Pana in acest moment Rafael a facut 4 sedinte. De asemenea, a fost operat la picior pe 27 Iunie, unde i-a fost extirpata tumoarea si i-a fost pusa o proteza care se lungeste. Costul operatiei a fost de 42.000 de euro. 
Toate cele 4 sedinte de chimioterapie si costul operatiei au fost suportate de parinti din fonduri proprii, dupa ce si-au vandut proprietarile, atat ei cat si rudele apropiate lor, pentru a salva viata lui Rafael. Pana in acest moment parintii au cheltuit 125.000 de euro, fonduri proprii.
In urma ultimilor analize rezultatele sunt extrem de bune si medicii sunt foarte optimisti ca Rafael se va intoarce in cel mai scurt timp acasa. Rafael mai are nevoie de 2 sedinte de chimioterapie care impreuna cu spitalizarea costa 38.000.
Dupa aceste ultime doua sedinte Rafael se va intoarce acasa, urmand sa revina periodic la control, la fiecare 3 luni de zile timp de 2 ani de zile.
 Pana in acest moment parintii nu au apelat la nimeni pentru ajutor facand eforturi financiare extrem de mari pentru salvarea vietii lui Rafael. Pentru ultimile doua sedinte de chimioterapie Rafael ar nevoie de sustinerea noastra financiara, parintii sunt epuizati financiar. Haideti impreuna sa il ajutam! Este atat de aproape de vindecare, atat de aproape de a se intoarce acasa, incat nu putem sa stam nepasatori!

Donatii se pot face in conturile bancare de mai jos, deschise la BCR, Raiffeisen Bank si Banca Transilvania. Denumire: Asoc. Misiunea Speranta pentru Romania.
CUI: 26044485
BCR (Banca Comerciala Romana)

IN LEI: RO 74 RNCB 001813 82799 00003
IN EURO: RO 04 RNCB 0018138279900002
COD SWIFT: RNCBROBU
SUCURSALA: Chisineu Cris, jud. Arad

Raiffeisen Bank

IN LEI: RO39 RZBR 0000 0600 1204 2338
IN EURO: RO24 RZBR 0000 0600 1218 9757
CODE SWIFT: RZBRROBU
SUCURSALA: Chisineu Cris, jud. Arad

Banca Transilvania

IN LEI: RO18BTRLRONCRT0365344401
IN EURO: RO65BTRLEURCRT0365344401
COD SWIFT: BTRLRO22
SUCURSALA: Chisineu Cris, jud. Arad

Va rugam sa specificati pentru cine faceti donatia!

Numele tuturor donatorilor vor aparea pe pagina DONATORI

Pentru detalii suplimentare va rugam sa ne contactati:

Telefon: 0749.402.098

Email: infosperanta@gmail.com

„Religie și politică. Rolul și locul creștinului în viața politică”, cu Horia-Roman Patapievici

$
0
0

Eveniment special, sâmbătă, 11 noiembrie 2017, ora 11, la sediul centrului Areopagus (Timișoara, Calea Martirilor nr. 104). Invitat de onoare: Horia-Roman Patapievici. Vom discuta împreună despre religie și politică, cu accent pe rolul și locul creștinului în viața politică. 

Pentru o mai bună organizare a evenimentului, vă rugăm să confirmați participarea la office@areopagus.ro

Resurse Creștine are o interfață adaptată mobilelor!

$
0
0

Începând de azi, 9 noiembrie 2017, Resurse Creștine are o interfață adaptată telefoanelor mobile și tabletelor, astfel că utilizarea site-ului este mai facilă de pe aceste dispozitive.

În perioada următoare interfața va suferi modificări progresive până când va ajunge la o versiune finală, mai plăcută și mai ușor de folosit. Vom face aceste modificări treptate pentru a vă da posibilitatea să vă obișnuiți cu modificările și pentru a primi părerile și sugestiile voastre.

Dacă întâmpinați orice problemă, sau dacă aveți sugestii, vă rugăm să ne contactați.

Viewing all 2253 articles
Browse latest View live